tisdag 24 maj 2011

Tiger av Jeff Stone - Ungdomsroman med kung-fu i huvudrollen

Vi befinner oss i Kina för mer än 350 år sedan. Platsen är ett hemligt tempel och en förtappad munk vid namn Ying leder kejsarens soldater i en brutal attack mot sina tidigare bröder. Ying är ute efter hämnd på Stormästaren som han anser är ansvarig för hans bästa väns död och efter fyra hemliga skriftrullar som innehåller information om urgamla kung-fu-stilar. Endast fem unga krigarmunkar som var och en är mästare på varsin speciell kung-fu-stil överlever och flyr åt olika håll. I första boken av fem får vi huvudsakligen följa Fu som betyder Tiger. De andra som står som huvudpersoner i varsin av de följande böckerna är Apan, Ormen, Tranan och Draken.

De unga krigarmunkarnas kung-fu-lära och livsfilosofi sägs vara grunden för alla olika former av kampsport som finns idag och därför kallas de unga munkarna för Fem förfäder.

Tempot är högt och språket flyter bra genom spänning och dramatik. Detta kan också vara något för fantasy- och mangaläsare. Den första boken i serien, Tiger, finns även på engelska med samma namn.

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar