torsdag 5 maj 2011

Engångsligg av Josefin Palmgren

Så bra.

Jag älskar det här sättet att skriva. Det är attityd men tillbakalutat. Det är ironi. Det är både utanför normen och ändå precis rätt på. Lite elakt och mycket fyndigt, ibland lite chockartat men ändå aldrig för mycket.

Boken handlar om Klementin som är 20 år och jobbar gratis som praktikant på en reklambyrå. Hon har precis gjort slut med sin pojkvän i Göteborg och flyttat hem till Stockholm. Hon känner att hon inte passar i ett förhållande men gillar att ligga. Hon verkar helt enkelt ha som hobby att ragga upp killar på krogen. Men hon har ”aldrig sex med en person. [Hon] har sex med ett bra skämt, eller en välformulerad mening. Eller en charmig dialekt”.

Vi får träffa hennes ragg, hennes vänner och hennes familj och följa med på fester, familjemiddagar, Thailandssemester och på hennes jobb. Hon tigger efter uppmärksamhet men ser ner på killar som ohöljt beundrar henne. Hon tycker helt enkelt att hon är bättre än de flesta men söker lite motstånd i sina relationer.

I den här typen av böcker är det inte nödvändigtvis historien i sig som är bra utan sättet den är skriven på och de personerna och händelser vi får stifta bekantskap med. Jag älskar det!

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar