fredag 20 maj 2011

Amandas bok av Katerina Janouch - nästan allt man vill veta om första gången

Okej, sitter och försöker komma på ett nytt sätt att säga att jag har läst en riktigt riktigt bra bok. Jag har läst en sjukt bra bok. Nej, har jag visst också använt… Hur som helt så har jag sträckläst en genialisk och cool bok av Katerina Janouch som heter Amandas bok.

Den handlar om 15-åriga Amanda (och hennes kompisar Jonna och Saga samt Axel som är killen hon är kär i) som är nyfiken på onani och sex. Hon läser böcker, tidningar och googlar en hel del men hittar bara fakta och inte svaren på alla de tusentals småfrågor man har i ämnena. Rena faktabeskrivningar är alltså inga problem att få tag på (och en del läskiga men spännande bilder…) men Amanda undrar vilka känslor man har, hur snoppen känns och hur snoppen i snippan känns och beskrivningar av det finns det desto färre av. Fram tills nu när Janouch tagit tag i saken och skrivit en alldeles förträfflig ungdomsbok – Läs den!

Det här är första delen i en serie på fyra. Andra delen kommer i höst och heter Jonnas bok, tredje delen utkommer 2012 och heter Sagas bok och sista delen kommer också 2012 och heter Amanda & Axel.

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar