tisdag 31 maj 2011

Lästips från bokcirkeln!

På vårens näst sista bokcirkel såg alla fram emot att få berätta om sina favoritböcker för varandra. Den gemensamma nämnaren visade sig vara framför allt spänning och fantasy. Några av böckerna vi pratade om var The Death Collector av Justin Richards, Mellan himmel och helvete av Eion Colfer, Prinsessan och mördaren av Magnus Nordin, Reckless av Cornelia Funke, Hungerspelen av Suzanne Collins, The Wee Free Men av Terry Pratchett, Magikerns lärling och Mellan två världar av Raymond E. Feist och Imorgon när kriget kom av John Marsden.

Självklart fanns några böcker på temat olycklig kärlek, kärlek och lust också representerade. Ingrid Olsson har skrivit två bra böcker som heter Komma över och Ett litet hål i mörkret och två av årets bästa ungdomsböcker tycker jag är Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag av Sara Ohlsson samt Katerina Janouchs fantastiska Amandas bok.


Vad vi pratade om mer får ni gärna komma förbi biblioteket och undersöka för vi avslutade träffen med att tillsammans göra en utställning med lästips inför lata sommardagar. Alla elever och lärare som kommer att fortsätta på Östra till hösten är välkomna att göra sommarlån och behöver då inte lämna tillbaka böckerna förrän den 29 augusti!

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar