onsdag 13 april 2011

Påsk!

Nu är det snart påsk igen, jag har påbörjat nedräkningen och säkert ni också. Påsk betyder ju nämligen LEDIGT! Åtminstone några dagar. Och då kan man passa på att läsa i lugn och ro. Själv ska jag läsa sjätte och sista delen av Jean M. Auels böcker om stenåldersflickan Ayla, De målade grottornas land, under den långa bilresan hem till Jämtlandsfjällen.
Några andra boktips för lata dagar är Mario Readings Nostradamus försvunna profetior, en riktigt spännande historia. Gillar du spänningen och dramatiken i Dan Browns böcker kommer du säkert att gilla den här också.
Försöksdjuret av Marianne Strand är en bok från LL-förlaget som ger ut lättlästa böcker. Den handlar om 13-åriga Adina som blir kidnappad av djurrättsaktivister. Hennes mamma som jobbar på en forskningsavdelning får ett brev från kidnapparna som lyder: Om ni inte upphör med djurplågerierna kommer din dotter att behandlas som djuren i dina försök.
Vill man ha lite roligare läsning kan vilken som helst av Erlend Loes eller Arto Paasilinnas böcker rekommenderas.




Påsk betyder för många också mat. Ägg och sill och lax och lammstek och allt möjligt gott. Min mamma har gjort en gudomligt god påsktårta i över trettio år som innehåller hemgjord vaniljkräm och täcks med gul marsipan. Samma varje år. Det skulle bli ramaskri om vi tvingades fira påsk utan denna påsktårta.
Mer om matlagning kan man läsa i vår tidskriftshörna i Allt om mat och Bröd. Och på avdelningen Qca med underavdelningar finns det gott om kokböcker för alla smaker och ändamål.
Vill man läsa mer om påsken som högtid finns det ett par böcker på avdelningen Mza i ämnet. Maria Maxén har skrivit boken Glad Påsk! : fastlagen, fastan, påsken och IngeLöfström står bakom Påsken i tro och tradition.
Om påsken som religiös högtid kan man läsa på avdelningen C med underavdelningar.
Trevlig Påsk alla!
Även om det är ett par dagar kvar till lovet än…
Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar