onsdag 20 april 2011

Law of the Wolf Tower av Tanith Lee - Lättläst fantasy på engelska

Fantasyförfattare tenderar att skriva mycket tjocka och tämligen komplicerade böcker men i Law of the Wolf Tower har Tanith Lee lyckats skriva en ganska kort och okonstlad historia.

Huvudperson är Claidi, en föräldralös slav I “the House and the Garden”. Växer man upp där matas man med att världen utanför, ”the Waste” är en mycket farlig och ogästvänlig plats. En dag kommer en man flygande över huset med en luftballong som skjuts ner av vakterna. Claidi övertalas av en av de gamla kvinnorna i huset att hjälpa mannen att fly, vilket de lyckas med. Tillsammans möter hon och Nemian olika stammar av människor, konstiga städer, vänner och fiender och Claidi blir hjälplöst förälskad honom. Men Nemian är inte vad han verkar och Claidi måste återigen kämpa för att bli fri.

Jag tycker att boken var lättläst och spännande men blev lite besviken på det utrymme de olika bitarna i boken upptar. Vanligtvis får man en inledning till boken från baksidestexten och sedan får man följa med på resan och så ett slut på det. Här får man veta större delen av boken på baksidan och endast upplösningen blir en överraskning. Trots det tycker jag att boken var läsvärd och något av en mjukstart till fantasygenren.

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar