måndag 11 april 2011

Ett nytt liv på köpet av Emma Granholm

Ett nytt liv på köpet av Emma Granholm är en ruggigt bra ungdomsroman om ensamhet och vänskap. Boken handlar om Sanna som ska börja mediaprogrammet med inriktning foto på gymnasiet. Hon har levt sitt liv i total ensamhet de senaste sex åren och förväntar sig att hennes liv ska fortsätta på samma sätt. Men i hennes nya klass är hon plötsligt vän med alla utan att hon riktigt vet hur det gått till. Men kan man verkligen vara det? Vän med alla?

I början av boken får man inte riktigt veta varför Sanna varit ensam hela uppväxten, bara att något varit väldigt väldigt fel. Och till en början går det alldeles utmärkt att vara vän med alla men man förstår att något kommer gå riktigt på tok. Frågan är bara vad.

Det här är en riktigt spännande bok som gör att man verkligen tänker till kring teman som ensamhet, utanförskap och vänskap. Språket flyter lätt. Det händer egentligen inte något utöver det vanliga i boken men det är just det som gör den så bra, den blir väldigt trovärdig med hög igenkänningsfaktor.

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar