måndag 5 november 2012

Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg

Kaffe med rån är en mycket charmig och underhållande historia om ett gäng pensionärer på ett ålderdomshem. Jo, jag lovar!

Det är nämligen så att på ålderdomshemmet sparas det gärna in en hel del för att maximera vinsten. Endast si och så många koppar kaffe per dag, inget fikabröd till eftermiddagskaffet i fortsättningen, åldringarna medicineras för att hålla aptiten nere för att spara pengar på mat o.s.v. o.s.v.

Men så en dag ser en av gamlingarna en dokumentär på tv om fångvården och inser att internerna har det tusen gånger bättre i fängelset än de har i det fria. De får välja mellan tre olika rätter varje måltid och de får komma ut i friska luften varje dag.

Och på den vägen är det. De fem gamlingarna sätter igång att planera olagligheter för att hamna i fängelset. Men det är lite si och så med bl.a. minnet på äldre dar så detaljplaneringen är väl sådär kan man säga.

Som sagt en mycket underhållande historia som jag rekommenderar såväl gammal som ung! Inte bara för att bli road en stund utan dessvärre tror jag att man får en ganska god inblick i hur det bitvis kan vara på vissa inrättningar för äldre människor.

Malin