tisdag 20 november 2012

Veckans tidskrift - Språktidningen

Nu har vi börjat med en ny utställning i biblioteket som ska heta Veckans tidskrift. Biblioteket har uppemot sjuttio olika tidningar och tidskrifter som handlar om allt från fiske och dataspel till världsnyheter och hur man kan rädda världen. Alla har säkert sin favorit men genom att lyfta fram och berätta lite mer om en tidskrift varje vecka kanske man kan hitta ett eller flera nya intressen.

Den första tidskrift vi valde att visa upp extra är Språktidningen, helt enkelt för att den hade en så rolig framsida på detta nummer.

På sin hemsida skriver Språktidningen om sig själva:

Språktidningen skriver om allt som har med alla språk att göra. Vi gör det högt och lågt, kort och långt, roligt och provocerande. I en och samma tidning ryms både avancerad populärvetenskap och lättsamma reportage. Här finns kontroverser, kuriosa och konkreta skrivråd.

I varje nummer finns också flera fasta avdelning, till exempel om runstenar, nya ord, ortnamn, nya böcker och skrivverktyg. Här hittar du flera sidor med frågor & svar. Till tidningen har vi också knutit ett antal experter som ger praktiska råd för alla möjliga och omöjliga skrivsituationer.

I tidningen finns också läsarnas spaningar – värsta korrfelet, första belägget, obegripligaste mening – och klurig språkgymnastik – korsord, svåra ord, gissa språket.

Det här är en mycket underhållande tidskrift som jag önskar att jag själv hann läsa varje nummer av, prova den!

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar