tisdag 1 mars 2011

5-i-topp av Siri och Marlene på Op3

Pojken som kallades Det av Dave Pelzer – Det här är en gripande roman som fängslar en, man vill aldrig sluta läsa. Det är en självbiografi skriven i romanform. Han berättar om sin uppväxt där hans psykiskt störda mamma mer och mer allt eftersom från 3 års ålder psykiskt och fysiskt torterar och misshandlar honom. Hur han kom sig ur det, hur det påverkat honom idag.

Marilyn Mansons självbiografi – The long hard road out of hell – om honom, uppväxten, musiken o.s.v. Intressant och man vill bara läsa mer.

Fallen ängel av Becca Fitzpatrick – är en spännande roman perfekt i vintermörker. Den handlar om en tjej som heter Nora. Det börjar hända konstiga saker i hennes liv. Nora faller för en kille för hans mystiska charm men sen upptäcker hon att han dyker upp på oväntade ställen och vet inte vad hon ska tro. Är det han som söker igenom hennes rum och förföljer och slår ner hennes vän?

I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell – en sorgsen och tänkarroman. Det är en klassiker. Handlar om en tonårstjej som har en cancersjuk mamma. Om hennes liv som vänds upp och ner och hur hon tacklar att hon är döende.

Det ska bli mig ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf – I boken som är en självbiografi berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Det som till en början var ungdomlig familjelycka med en omtänksam om än kriminellt belastad man övergick snart i misshandel och fullständig terror.
Bibliotekets anmärkning: Boken finns tyvärr inte hos oss här på Östra men går att låna på andra bibliotek i regionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar