tisdag 29 mars 2011

Föräldrabytet av Terence Blacker

Föräldrabytet av Terence Blacker handlar om unge Danny som är minst sagt missnöjd med sitt liv. Mamman har flyttat hemifrån, pappan har bokstavligen inte varit utanför dörren på ett par år utan sitter bara i tv-soffan och dricker öl och klinkar på gitarren, syrran hatar honom och lillebror håller på att bli knäpp på kuppen. En dag hittar han ett reklamblad från Föräldrabytet i sin ryggsäck. Organisationen menar att barndomen ska betyda valfrihet och att om man själv är lycklig kommer andra i ens liv också att bli lyckligare. De motiverar även Föräldrabytet med att med bättre förhållande mellan barn och föräldrar kommer vi att få se mindre kriminalitet, skadegörelse och nedskräpning och de säger att regeringen stödjer projektet. Tanken på att få en alldeles normal familj känns lockande för Danny.

Danny kontaktar organisationen och får komma till familjen Harrisson. Men allt är inte vad det verkar. Snart upptäcker Danny att var han än befinner sig så finns det kameror, dolda kameror och tv-team med suspekta motiv. Hans nya liv sänds som realityserie på tv!

Det här är en underhållande bok som är roligt skriven, men den innehåller även en stor portion allvar där frånvarande föräldrar och frågan om var gränsen för reality-tv går diskuteras.

Gillar man den här boken så har Terence Blacker också skrivit boken Pojke, flicka som vi har både på svenska och engelska i biblioteket.

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar