måndag 14 november 2011

Nu har vi kurat skymning i biblioteket
 
Fast egentligen var det ju kura gryning här hos oss och eftersom det pågår ombyggnation för fullt i biblioteket med tillhörande oljud så träffades vi i F1 resurscentrum där vi tände ljus och knaprade pepparkakor.
I år var det femtonde gången Nordiska biblioteksveckan arrangerades och det är under denna vecka kura skymning genomförs för att manifestera högläsning, nordisk berättartradition och litteratur. Då läser tusentals bibliotek runt om i Norden och Baltikum samma text högt för sina besökare. I gamla tider, innan det fanns elektricitet och därmed tv och datorer att roa sig med mörka höst- och vinterkvällar, samlades människor i skymningen för att underhålla sig tillsammans. I skenet av ett stearinsljus läste någon högt eller berättade en muntlig historia.

Den här gången var det Mikael Niemis Populärmusik från Vittula vi läste ur och vi fick både lite bakgrund och 60-tals Pajalastämning från bokens första kapitel samt en äventyrlig cykeltur en bit in i boken. En mysig start på dagen en mörk morgon i november!

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar