tisdag 22 november 2011

Invigning av Stud!ekoll i bibblan


Just nu händer det mycket spännande här på skolan. Ingen har väl missat att det pågår ombyggnationer för fullt, om ett par veckor har vi ny fräsch aulahall och caféteria och när ni kommer tillbaka efter jullovet är bibliotekets nedervåning uppiffad och övervåningen kommer att vara helt ny och fräsch.

Den här veckan är det skolbesöksvecka när alla nior i kommunen besöker de gymnasieskolor de är intresserad av. De är här varje dag efter lunch fram till två när bussen går.

Och idag har vi haft officiell invigning av Stud!ekoll här i bibblan. Nu är det ju ett par månader sedan vi smygstartade med Stud!ekoll och verksamheten är redan i full gång. Varje dag från det att biblioteket öppnar tills vi stänger finns det personal på plats som kan hjälpa till med allt från ämnesstöd i matte, samhällskunskap, historia, svenska och engelska till studieteknik och en himla massa annat. Stud!ekoll finns till både för de som behöver extra hjälp för att klara av godkänt och för de som kanske vill satsa lite extra.

Med massiva mängder chips, ostbågar, skumtomtar och dricka blev det idag invigt med kort och kärnfullt tal och mingel.

På måndag den 5 december (vecka 49) packar vi ner alla böcker på entréplanet i biblioteket för att kunna påbörja ombyggnationen. Behöver ni låna t.ex. fackböcker och ljudböcker före jul måste det således göras under nästa vecka. Vi kommer att hålla öppet via Läromedelsbiblioteket och förhoppningsvis kunna hålla nedervåningen där vi har skönlitteratur öppen under ombyggnationen men naturligtvis kommer det att även fortsättningsvis vara en lite bullrigare miljö än man är van vid i ett bibliotek.

Och är du intresserad av att köpa gamla årgångar av Allt om Mat så har vi några buntar kvar för 10 kronor styck - som hittat!

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar