onsdag 8 juni 2011

Splitter av Charles Benoit - insiktsfullt om missförstådd yngling

Oj oj oj, nu har jag läst en bra bok igen. Vilket fantastiskt jobb jag har!
Den här gången är handlar det om Kyle som går i tionde klass, vi pratar alltså en 15-årig kille på high school någonstans i USA. På grund av dåliga betyg har han hamnat på en illa ansedd skola. Kyle är en sådan som egentligen är helt vanlig men som får skulden för allt som händer runt omkring honom. Nåja, han kanske inte är helt snövit heller men till exempel så hittar han en plånbok i skolan och tänker lämna in den på expeditionen. Innan han hinner göra det blir han upptryckt mot väggen och anklagad för stöld och fast han säger som det är så är det ingen som tror honom.
Självklart finns det en kärlek med vid namn Ashley och i boken får vi också möta Zack som blivit förflyttad från sin privatskola av okänd anledning även om många rykten florerar på skolan. Zack är excentrisk och oberäknelig och Kyle dras till honom.
Det som gör den här boken så bra är att man får veta precis hur Kyle tänker kring allt som händer honom och varför han gör som han gör. Det här är en mycket insiktsfull bok som manar till eftertanke kring ens egna förutfattade meningar om sin omgivning. Läs!
Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar