torsdag 16 juni 2011

I stället för dig av Sofie Sarenbrant

Jag har redan skrivit om Vecka 36 (se 29 april 2011) som jag tyckte var en riktigt bra bladvändardeckare och nu har jag läst fortsättningen som heter I stället för dig, båda skrivna av Sofie Sarenbrant. Också riktigt bra! Har du ännu inte läst första delen kan det vara läge att inte läsa vidare här förän du gjort det...

Där första boken var nästan lite väl enkel så var uppföljaren alldeles precis lagom fördjupad i karaktärerna och lagom många stickspår.

Boken tar vid 16 år efter de fruktansvärda händelserna i Brantevik då höggravida Agnes blev kidnappad och tvingades föda sitt barn i en mörk källare för att genast bli fråntagen sin son. Hon fick aldrig ens hålla honom men har naturligtvis inte glömt och polisen lyckades aldrig lösa fallet. Till slut bestämmer hon sig för att hon ändå måste släppa taget om Adam som hon kallar honom, hon måste tvinga sig att leva i nuet med sin man och sin dotter. Men vad Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att dottern börjat nysta i familjens förflutna och i hemlighet rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om sin bror.

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar