tisdag 25 september 2012

Paris, chérie : så där säger folk, alltså av Ida Pyk

Alva är en vanlig tonårstjej som en dag blir stoppad på stan och erbjuden att eventuellt jobba som modell i Paris.

Eftersom pappan är alkoholist och förhållandet till mamman inte heller är det bästa just nu tar hon definitivt chansen att fly till Paris på sommarlovet mellan andra och tredje ring.

I Paris lär hon snart känna två år yngre rumskompisen Gemma, nya kärleken Sébastien och modellkollegan Olga. Samtliga förhållanden är något komplicerade på sitt sätt och livet som modell i Paris är naturligtvis inte bara glitter och glamour.

Jag tycker att boken var lite trög i starten men sen tog den sig och blev nästan precis vad jag förväntade mig. En bok om hur livet som nykläckt modell i Paris skulle kunna te sig för en naiv 17-åring. Jag gillar att läsa om livet som modell bakom kulisserna och bokens utformning var ett stort plus. Framsidan är rosa och beige med collage och i boken finns fina teckningar som ger liv åt staden.

Ida Pyk är säkert känd sedan tidigare för många som modell, designer och skribent bosatt i Paris. Hon har bland annat en blogg på Elle under adressen http://ida.elle.se/ om man vill läsa mer om henne.

Malin