torsdag 9 februari 2012

Littfest på Östra!

Littfest 2012 närmar sig och i år inleds festivalen den 15 mars med författarbesök på Östra och Dragonskolan. Hit till Östra kommer Cirkelförfattarna Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren samt författaren/illustratören/läsambassadören Johan Unenge.
Unenge har skrivit ett flertal barn och ungdomsböcker och i vårt bibliotek har vi fem av hans böcker. Gemensamt för böckerna är att det är skildringar av ganska vanliga unga människors liv. Några av böckerna tar upp svåra ämnen som t.ex. självmordstankar i "Astrid och hon, Liv" och främlingsfientlighet i serieromanen "Mitt extra liv". Min favorit är nog "Tro, hopp och burnout". Mycket kretsar kring motorer och bilar men det är också en gripande berättelse om kärlek, sorg och död. 
Cirkeln har vi skrivit om tidigare här på bloggen och till er som inte läst den ännu säger jag:  Ni har något att se fram emot!  Vi som läst den får snällt vänta på fortsättningen som har titeln "Eld" och släpps i april och naturligtvis filmatiseringen av Cirkeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar