tisdag 25 oktober 2011

Erebos av Ursula Poznanski

Denna ypperligt fantastiskt spännande bok vid namn Erebos handlar om ett dataspel. Men inte vilket dataspel som helst, utan ett som sprids i hemlighet och som har mycket tydliga regler. Man har bara en chans att spela Erebos. Man måste spela ensam. Och man får aldrig prata om spelet med någon. Och dessutom har spelet ashäftig grafik, kan svara på dina frågor och vet allt om dig och dina förehavanden. Den som bryter mot reglerna eller inte utför sina uppdrag kan inte starta spelet igen. Någonsin.

Huvudpersonen är 16-åriga Nick och precis som alla andra som får spelet så är han snart fast. Rejält. Alla sitter och spelar halva nätterna och många skolkar på dagarna. Men något är riktigt konstigt med spelet, vissa uppdrag ska inte utföras i den virtuella världen utan i verkliga livet. Och alla vill avancera för att bli starkare och hamna i den innersta kretsen. Fiktion och verklighet flyter ihop. Och snart får Nick ett riktigt obehagligt uppdrag av spelet...

På samma sätt som Nick och hans vänner fastnar i spelet och knappt vill gå till skolan, äta och sova så vill inte jag lägga ifrån mig boken. Man vill verkligen veta vad som ligger bakom spelet! Det här är en riktigt medryckande historia som jag varmt rekommenderar till alla som vill läsa en fängslande bok!

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar