fredag 25 februari 2011

5-i-topp av Lydia och Amanda på Op3

Läs! Njut! Fundera! Tipsa! Prata!

Vill du ha barn med mig? Av Åsa Jinder - Den här boken handlar om en ung kvinna som jobbar inom tv, hon tränar mycket och lever ett singelliv och är på många kändisfester. Men så en kväll så träffar hon en kille som heter Joakim som hon blir väldigt förtjust i. De träffas några gånger och sedan flyttar de sakta men säkert in till varandra. Efter ett tag så bestämmer de att skaffa barn tillsammans, men blir det som de hade tänkt sig? Resan dit blir lång och bekymmersam. Vi tycker att boken är väldigt bra och rekommenderar den för tonåringar och uppåt. Bibliotekets anmärkning: Boken finns tyvärr inte hos oss här på Östra men går att låna på andra bibliotek i regionen.


Kirre av Gunilla O. Wahlström – Den handlar om en pojke som bor hos sin mamma som tidigare har varit prostituerad och varit missbrukare men när hon fick Kirre så bättrade hon sig och höll sig undan knarket. Men efter några år så går hon tillbaka och det händer väldigt många och hemska saker för Kirre. Under bokens gång så får man följa hans uppväxt och vad han får lova att vara med om inom sin uppväxt. Det är en verklighetsbaserad bok som är väldigt stark och lärorik och det är just därför vi rekommenderar denna bok. Den får en att tänka till om hur livet kan ser ut för andra.



När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var av Jessica Andersson – Det är en självbiografi som handlar om sångerskan Jessica Anderssons uppväxt. Hon växer upp med sina syskon och en mamma som är alkoholist och tar hem flera olika män som också är alkoholiserade och behandlar familjen i helhet dåligt. För Jessica och hennes syskon blir det en uppväxt med mycket flyttar och miljöbyten. Boken är både spännande, lärorik och sorgsen men hon har lyckats väldigt bra med sitt liv fast än hon har haft en så svår uppväxt. Bibliotekets anmärkning: Boken finns tyvärr inte hos oss här på Östra men går att låna på andra bibliotek i regionen.

Lydias hemlighet av Finn Zetterholm – Här får man följa en ung flicka som heter Lydia som har en speciell gåva. Det är så att när hon rör vid en målning så kommer hon till den plats och tid där tavlan har blivit målad. För varje tavla hon rör vid så kommer hon längre och längre tillbaka i tiden så hur ska hon lyckas ta sig tillbaka till den verkliga tiden? Det är en fantasybok som är väldigt spännande och det händer alltid nya spännande äventyr, så jag rekommenderar varmt denna bok för yngre tonåringar.
Bibliotekets anmärkning: Boken finns tyvärr inte hos oss här på Östra men går att låna på andra bibliotek i regionen.


Harry Potter och dödsrelikerna av J.K. Rowling – Den här boken är den sista i Harry Potter-samlingen. I den här boken får man följa Harry, Hermione och Ron på flera olika typer av äventyr där de ska samla ihop dödsrelikerna för att övervinna och stoppa den onda trollkarlen Lord Voldemort. Kommer de att klara den lång färden och kommer de att lyckas hålla sams när de måste stå ut med varandra under så mycket press och omständigheter? Boken är en fantasybok och otroligt spännande, speciellt för de som har läst alla de andra Harry Potter-böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar