tisdag 5 augusti 2014

Glasbarnen av Kristina Ohlsson


Billies pappa har dött och mamman vill börja ett nytt liv. De flyttar därför från Kristianstad till Åhus. Huset de flyttar in i är gammalt, smutsigt och fullt med möbler som tidigare hyresgäster lämnat kvar. Billie tycker att det känns kusligt och vill verkligen inte bo där och längtar tillbaka till Kristianstad och till sina kompisar.

Mystiska saker börjar hända. En taklampa börjar gunga, fönster öppnas, knackningar och steg hörs. Billie försöker få sin mamma att förstå att något är fel men hon har inte sett eller hört något utan tror att Billie hittar på detta för att få flytta ”hem” igen.
Billie tar hjälp av kompisarna Aladdin och Simona och börjar undersöka varför huset är som det är. Vart har tidigare hyresgäster tagit vägen och varför tog de inte med sig möblerna? På biblioteket träffar barnen en gammal tant som har mycket att berätta om huset.

Det här är en spännande bok, och kuslig. Språket är bra och man vill bara läsa och läsa för att få veta vad alla kusligheterna beror på. Och det får man, nästan i alla fall.
 
Vill du läsa mer om Billie, Aladdin och Simona kan du läsa Silverpojken som är en fristående fortsättning på Glasbarnen. 
Boken är tänkt för barn 9-12 år men kan läsas av alla.

Kristina Ohlsson fick 2013 Barnens romanpris för denna bok.

Vanja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar