fredag 22 augusti 2014

Vinter i drömhuset av Maeve Binchy

Chicky Starr växer upp i Stoneybridge på  Irland men lämnar landet för att följa med den man hon tror att hon ska gifta sig med till USA. Men livet blir inte vad hon trodde så hon får kämpa hårt  för att tjäna de pengar som gör henne till en rik kvinna.
Så småningom  återvänder hon till Irland och köper ett stort men fallfärdigt hus, Stone House.  Chicky rustar upp huset till ett hotell där hon ska erbjuda sina gäster vila, rekreation och goda middagar.

Första delen av boken handlar om Chickys liv, på Irland och i USA. Därefter får vi lära känna gästerna och anledningen till att de har bokat in sig på hotellets första vecka. Det är en brokig samling människor som möts t.ex. en svensk man som inte vill ta över familjeföretaget, en illa omtyckt fd rektor och en amerikansk skådespelare som missat flyget hem.
 
Även om det handlar om människor med olika problem tycker jag att det är en feel-good bok. För de flesta av gästerna ordnar livet upp sig eller de tar i alla fall beslut om vad de vill med sina liv. Jag skulle gärna boka rum på Stone House – om det fanns.

Vanja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar