måndag 16 januari 2012

Nytt år - nya tidskrifter

I höstas gick vi ut och ville ha in önskemål på tidskrifter ni ville läsa i biblioteket under 2012. Vi fick in en handfull önskemål som vi nu har köpt in där de varit möjligt. De tidskrifter som är nya för i år är följande:

101 nya idéer - en pyzzeltidning för den kreative hemmafixaren. Innehåller artiklar om allt från att måla, sy och snickra till ämnen som scrapbooking, smyckestillverkning och betonggjutning, 4 nr/år.
Baka - ett magasin med inspiration kring allt som har med bakning att göra, 6 nr/år.
Brand - en anarkistisk tidning som ger sig in i samhällsdebatten ur ett frihetligt underifrånperspektiv, nära knuten till de sociala kamper som pågår, 4 nr/år.
Galago - innehåller svenska tecknade serier för både unga och vuxna, även satiriska texter och intervjuer med tecknare m.m., 3 nr/år.
Level - en dataspeltidning för alla typer av spelare. Egna reportage om händelser i spelvärlden med specialbevakning av Japan. Nyheter, reportage, recensioner, förtittar, retroartiklar och en anime-sektion (japansk tecknad film) i varje nummer, 12 nr/år.
Må Bra - en tidning för både kropp och själ med näringsriktig kost, motion, inspiration, avkoppling, nyheter, tips och råd för att helt enkelt må bra, 12 nr/år.
Pets - en husdjurstidning som vänder sig direkt till unga läsare. Läsarna medverkar själva med frågor, tips och berättelser, 12 nr/år.
Specialpedagogik - fördjupning och senaste nytt från förskola till högskola med reportage, aktuellt om forskning, skolutveckling och litteratur inom det specialpedagogiska området, 6 nr/år.


I högermenyn på bibliotekets hemsida finns en komplett lista över de tidskrifter vi har i biblioteket. Vi köper både in tidningar som ska vara till hjälp i skolarbetet och tidningar för nöjesläsning.

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar