måndag 23 januari 2012

Nostradamus försvunna profetior av Mario Reading

Om du gillar Dan Browns böcker där Da Vinci-koden är mest känd så är jag ganska säker på att jag kan lova att du kommer att gilla Nostradamus försvunna profetior av Mario Reading. Inte nog med att spänningen och dramatiken är skyhög i båda, de utspelar sig dessutom i Frankrike båda två och hemliga sällskap står i centrum. Känslan är helt klart densamma.

Huvudpersonen i Nostradamus försvunna profetior är Adam Sabir. Han är författare från USA men med rötter i Frankrike och hans karriär går sisådär kan man säga. Han har tidigare skrivit en bok om just Nostradamus så när han på besök i Frankrike av en slump ser en privatannons i en gratisblaska där någon säger sig ha ”Notre Dames [sic] försvunna strofer” att sälja stämmer han träff på vinst och förlust. Säljaren dyker förvisso upp i baren där de stämt träff men tar ett tomt ölglas, slår sönder det, skär upp både sin egen och Sabirs hand och trycker sedan samman deras sår så att blodet från dem båda blandas. Vafalls liksom? Händelsen leder honom till en grupp romer där säljarens syster Yola finns. Det visar sig att säljaren gjort misstaget att erbjuda profetiorna till ännu en potentiell köpare och att den andra intressenten är från ett urgammalt hemligt sällskap som är villiga att döda för att komma över hemligheten. Och där börjar äventyret.

Så gillar du spännande böcker – satsa på Nostradamus försvunna profetior!

MalinFakta om Nostradamus (källa NE.se)
Nostradamus hette egentligen Michel de Nostre-Dame och levde 1503-1566. Han var fransk astrolog, skald och livmedikus åt Karl IX av Frankrike. Nostradamus samlade profetior på uppemot 1000 tämligen svårtolkade fyrradiga strofer väckte både beundran och skepsis och tycktes slå in på punkt efter punkt under hans eget sekel och fängslar än idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar