onsdag 20 mars 2013

Sånt är livet av William Kowalski

Här kommer ett tips på en lättläst bok från Vilja förlag som hittat flera läsare här på Fridhem. Sånt är livet handlar om 25-årige Walter Davis, en kille som trots motgångar i livet inte ger upp. Han har en sån där inställning som jag själv önskar jag hade mer av. Hans motto är "sånt är livet" att det trots motgångar helt enkelt bara är att göra det bästa man kan av sitt liv.

När Walters mamma blev sjuk och dog förlorade han allt. Nu är han hemlös, har inget jobb och ingen familj. De värdefullaste ägodelarna är en gammal bil och en snygg kostym som han fick av sin mamma vid sin examen. Bilen är hans bostad och kostymen föröker han hålla snygg så den går att använda vid jobbintervjuer. Varje morgon vaknar Walter upp i sin bil och försöker hitta ett ställe där det serveras billig frukost. Sedan går han till postkontoret, kollar postboxen och lånar dator för att kolla sina mail. Det är just på postkontoret han träffar Yolanda och den stora kärleken slår till. Men hur kul är det att berätta för den man nyss har träffat att man är hemlös?

Det blir en hel del förvecklingar och man måste bara få veta hur det ska ordna sig med allt för Walter. Boken passar för både ungdomar och vuxna. Dessutom följer det med en skiva i boken om man vill lyssna.
 
Ingrid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar