tisdag 6 september 2011

Lilla Darling av Johanna Nilsson

Diana är tjejen de flesta dömer ut som strulig och lite slampig. Men inte Jerry, för honom är Diana Lilla Darling och han vill inget hellre än att komma henne nära. Han vet bara inte hur han ska göra. Jerry är en helt vanlig kille, men varje morgon målar han en sorgrand med svart kajal runt sina blå ögon. En del tror att han är bög för att han sminkar sig men han har bara så mycket svartkänslor i sig att han behöver visa det svarta.

Jag gillade den här boken för att Jerry inte bara gnäller boken igenom och så löser sig allt i sista kapitlet (för löser sig gör det ju nästan alltid). Istället så agerar han för att det faktiskt ska hända något med Lilla Darling.

En stor del av handlingen i boken gäller också gruff mellan olika grupperingar bland ungdomarna där de bor. Jerry står med en fot i vardera läger, han går i skolan med ena gruppen men är kompis med personer i den andra. Hela maktkampen var intressant att läsa om och trovärdigt skildrad. Och så gillade jag att läsa om Jerrys relation till lillasystern.

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar