torsdag 28 november 2013

”Sista resan” av Ewa Christina Johansson & Kristina Sjögren”Sista resan” är första delen om 16-åriga Siri som har en förmåga att hamna i otrevliga situationer som hon reder upp tillsammans med polisen.
Siris allra största intresse är flygning och hennes dröm är att ta flygcertifikat så snart hon samlat ihop nog med pengar. All fritid tillbringar hon på en liten flygklubb där hon får hjälpa till med det mesta. Hon använder klubbens dator till att på kvällar ladda ner filmer och musik, vilket hon inte får göra för sin mamma och antagligen inte heller för de som äger datorn.
En kväll landar ett litet flygplan och en flicka tumlar skrikande ut ur planet och försöker springa iväg men blir fasttagen och knuffad in i en bil. Siri förstår att nåt är fel men vågar inte larma polisen från klubbens telefon eftersom hon då skulle bli avslöjad. I stället ringer hon polisen från en telefonkiosk och anmäler händelsen anonymt.
Detta är upptakten till en spännande berättelse om trafficking dvs unga kvinnor/flickor som luras att följa med till Sverige för att jobba på t.ex. restauranger när det egentligen är på bordeller de hamnar.
I boken finns också en kärlekshistoria mellan Siri och Anton, sonen till den man som Siri misstänker vara den stora skurken.
De andra böckerna i serien heter : ”Svag is” och ”Mörkt svek”.
Boken är lätt att komma in i och den är spännande  från början till slut. 

Vanja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar