fredag 31 maj 2013

Sommarlån! och Nevidebla av Isa Lundqvist & Mikaela Häggström

Härligt snart sommarlov! Hoppas verkligen att det underbara soliga vädret håller i sig HELA sommaren. Kom i håg att komma in och låna sommarläsning inför resan, badstranden, hängmattan... och om det nu skulle komma någon regnskur är det faktiskt lite mysigt att kura ihop innomhus med en spännande bok.
 
På tal om spännande böcker kan jag tipsa om en sådan som är skriven av en av våra elever, Mikaela Häggström SP3. Den heter Nevidebla och Mikaela har skrivit den som sitt projektarbete tillsammans med Isa Lundqvist. Den beskrivs som ett hårresande fantasyäventyr för ungdomar av ungdomar. Jag är varken ungdom eller fantasyfanstast men jag gillade verkligen den här berättelsen.
 
Bästa vännerna Liam och Olivia går på gymnasiet i den norrländska staden Nevidebla. Dom är i mycket varandras motsats både till personlighet och hemförhållande. Till en början när man får lära känna karaktärerna är boken som en ganska typisk svensk ungdomsroman. Sakta men säkert smyger sig "kafkakänslan" in och övergår till en blandning av thriller och skräck. Som sig bör med en fantasyroman finns fantasivärlden såklart med men den är identisk med den "vanliga" världen med ett undantag...
 
En riktig bladvändare! och vilket slut sen! Anar att det kommer att bli fler böcker om Nevidebla, Olivia och Liam. Finns att låna på vårt uppdukade bord med tips på sommarläsning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar