onsdag 23 september 2015

Kickboxaren 2 Fightern av Maria Björn & Niklas Krog

För er som läst 1:a delen av Kickboxaren som kom ut 2013 kan jag nu meddela att del 2 Fightern äntligen kommit. Det var ju ganska frustrerande när del 1 slutade utan att man fick reda på hur det gick för Eremias. Men nu äntligen rätas frågetecknen ut!

I Fightern är det visserligen inte Eremias som står i centrum för handlingen, det är istället Irina som tränar i samma kickboxningsklubb. Irina är en tuff tjej som bär på mycket ilska och hat. Hon rånar och misshandlar andra ungdomar för att få tag i pengar och det enda som verkligen betyder något för henne är lillasystern Emma och att bli bäst i kickboxning. I början av boken framstår Irina som osympatisk och samvetslös men allt eftersom får jag mer förståelse för henne och vad som gjort henne så hatisk. För hon bär också på mycket sorg och rädsla. Eremias dyker upp igen och samtidigt som berättelsen om Irina växer fram får man veta hur det gick för honom efter det våldsamma slutet.

Jag tycker att Fightern är en jättespännande bok som förutom kickboxning handlar om viktiga saker som berör oss alla på olika sätt, som t.ex.vänskap, utsatthet och missbruk. Den har också ett slut som jag kände mig ganska nöjd med, men jag ser gärna en fortsättning i en 3:e del.

Ingrid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar