tisdag 5 maj 2015

Snöstormen av Sofia Nordin

Kan ni tänka er hur det känns att bli helt insnöad i en liten stuga på fjället? Varken dörren eller fönstren går att få upp eftersom snön har blockerat dem helt. Det är strömavbrott, maten är slut och vattnet räcker inte länge till. Dessutom går det inte att använda mobiltelefonerna.
Ingen trevlig situation att hamna i, eller hur?
Men precis så är det för syskonen Tyra, Laban och Rut som är på skidsemester med pappa. När snöovädret bröjar har pappa åkt in till Åre för att hämta sin nya flickvän och samtidigt handla mat.
Timmarna går och han kommer inte tillbaka. När han inte återkommit morgonen därpå blir barnen riktigt oroliga och rädda att det ska ha hänt en olycka.
Syret börjar ta slut i stugan eftersom snön täcker för ventilationen så de måste ta sig ut på nåt sätt. Det blir väldigt kämpigt för de tre syskonen att i snöstormen, utan mat och i oplogad terräng ta sig från stugan till Åre.


Den här boken är spännande från början till slut och den är riktigt lättläst. Men efter att ha läst den klart tycker jag nog att pappan kunde ha kämpat lite mer för att få kontakt med sina insnöade barn.
Undrar vad du kommer att tycka?
Vanja


1 kommentar:

  1. Agneta i Luleå8 juli 2015 09:31

    Jag reagerade på precis samma sätt - vad i hela friden är det för en pappa som sätter sig på ett hotellrum och myser med sin (nya) flickvän?! Han borde ha skickat ut polis och militär. Han visste dessutom att det knappt fanns någon mat i stugan. Vilket prakt ar...el...

    SvaraRadera